Værn om din sikkerhed når du bruger online dating

by | Bloggen, Find Kærligheden

Vær sikker, når du benytter dig af online dating hjemmesider

Vær altid varsom og forsigtig, når du benytter online dating hjemmesider. Så nemt kan det siges – der er altid nogen, som er interesseret i at udnytte dig på den ene eller anden måde. Selvom hjemmesiden er en respekteret hjemmeside, vil scammers og snydepelse altid finde en måde hvorpå de kan omgå systemet.

Langt de fleste online dating hjemmesider bekæmper aktivt disse scammers. Du kan oftest rapportere mistænksom adfærd, hvorefter en medarbejder vil gennemgå din indrapportering. Forhåbentlig vil det resultere i en bandlysning og sletning af brugeren, du har indrapporteret. 

I denne artikel vil du få information om de mest almindelige scams, hvordan de iværksættes, hvorfor scammers gør som de gør, samt huskeregler som sikrer dig en god oplevelse.

Hvem udfører scams på online datingsider?

Oftest er det mennesker, der er i en form for fattigdom. Det kan være fra fattige lande i Afrika, lande i Asien eller måske Østeuropa. Fælles for dem er dog, at disse scams altid handler om at hive penge ud af ofrene. Dette gør de på mange forskellige måder, som du kan læse mere om forneden. Desværre så er disse scams ganske effektive, og danske mænd samt kvinder mister millioner af kroner hvert eneste år – som aldrig bliver set igen.

Fælles for dem alle er deres nådesløse tilgang til det hele. De udnytter mennesker, som leder efter kærligheden på internettet, og stjæler bogstavelig talt penge fra dem…og det er absolut ikke småpenge, der bliver stjålet. Nogle mennesker mister titusindvis af kroner, i den tro på, at de hjælper deres kæreste med medicin, husleje eller lignende.

Scammers opererer fra mange lande, og skjuler ofte sig selv så godt som muligt. De benytter sig af teknologi, der gør det stort set umuligt at finde deres lokation, og derved kan lokale autoriteter intet stille op. Især ikke, hvis disse scammers befinder sig i et U-land, hvor politi og lignende har mere end rigeligt at se til.

Mange af disse scams foregår på internationale datingsider. Scammers ved, at brugerne på disse hjemmesider forventer en dialog på engelsk, hvilket gør det nemmere for dem. Så hvis du påbegynder thai dating, vil møde ukrainske kvinder eller skabe en dialog med kvinder fra Østeuropa, så bør du altid have informationerne på denne side i baghovedet. For din egen skyld.

I

2142+ online

MEGET og MANGE aktive Slaviske kvinder
EKSTREM nem, hurtig og effektiv registrering
Smukke kvinder med masser af lækre profilbilleder
Kan benytte gratis og betalt

Disse online dating scams er mest almindelige

 

Der findes temmelig mange forskellige online dating scams. De har forskellige grader af konsekvenser for offeret, og tilgangen er forskellig fra gang til gang. Nogle af de mest brugte scams på online dating sider er romance scams, scams med afpresning, catfishing, udnyttelse af dine personlige informationer og meget mere. 

 

Uanset om man bliver udsat for den ene eller anden type scam, er det en enorm ubehagelig oplevelse. Man har fået udnyttet sin tillid på det groveste, og man kan måske føle sig dum efterfølgende. DÉT skal du dog ikke, hvis du en dag bliver udsat for et romance scam eller online dating scam. Disse personer er profesionelle, og ved lige nøjagtig hvad de skal gøre, for at påvirke deres ofre i den retning de vil have. Her får du nogle forklaringer om de forskellige typer af scams.

 

Romance Scam – et scam, der tager lang tid

 

Romance Scam er nok en af de ældste former for online dating scams, og en af de mest effektive. Disse scammers opretter forskellige profiler, fordelt ud over forskellige datingsider, for at maksimere deres brug af tid. De opretter falske profiler, udnytter uskyldige menneskers billeder som profilbilleder, og udfylder nogle informationer om “dem selv” i profilen, så det ser ægte ud.

Herefter indleder de samtaler med mænd eller kvinder, som også er registreret på hjemmesiden. Deres process er, at de opbygger et forhold til personen – et ganske kærligt et af slagsen. De vil hurtigst muligt “erklære” deres kærlighed, og give til udtryk, at de er dybt forelskede i ofret. De vil højst sandsynligt gerne gå med til en telefon samtale. Her bør du ikke blive overrasket, hvis det faktisk viser sig at være en kvinde, du snakker med…problemet er bare, at det højst sandsynligt er scammerens samarbejdspartner, og at de arbejder sammen. 

Når scammeren og ofret har opbygget en form for tillid i et slags forhold, og det hele går rigtig godt, vil det næste skridt være at få penge ud af ofret. Scammeren kan f.eks. fortælle nogle historier om, at deres mor, barn, bror eller lignende har været involveret i en ulykke, og skal have medicin efter at have været på hospitalet. Det kan også være, at scammeren liige mangler 500kr til denne måneds husleje. Hvem vil ikke gerne hjælpe sin kæreste eller partner med 500 kroner til husleje?

I mange tilfælde vil pengebeløbende være små. Husk altid på, at disse scammers og snydepelse er professionelle. De ved, at hvis de først kan få dig til at give et par hundrede kroner, vil det være meget nemmere at gøre det næste gang også. Gradvist kan beløbene blive større og større – eller de kan forblive det samme. Deres mål er, at få så mange penge ud af deres ofre, som overhovedet muligt. Der er ingen grænser for, hvor langt de vil gå i disse røverhistorier, får at få lokket penge ud af sine ofre.

Der er historier om, at nogle mennesker har mistet hundredetusindvis af kroner til en enkelt scammer – over lang tid. Det kan være enormt svært for en person, som er fanget i scammerens spind af løgnhistorier, at indse virkeligheden. Man kan simpelthen blive blændet af den kærlighed og det forhold, man er overbevist om eksisterer.

Det bedste og mest effektive tip til at undgå dette er også ganske simpelt: SEND ALDRIG PENGE TIL NOGEN DU IKKE HAR MØDT FYSISK. Overholder du dette, så beholder du også dine penge.

Vil din online dating flirt have penge til flybilletter for at besøge dig? Så køb flybilletter istedet. Endnu bedre, du køber fly billetter til dig selv, og besøger hende.

Scam ved hjælp af afpresning

Online dating scam med afpresning er også ganske udbredt. Det er enormt grænseoverskridende, at blive udsat for sådan et. Hvordan foregår det, og hvad skal man gøre, hvis uheldet er ude?

Et afpresnings-scam via online dating er et hurtigt scam, sammenlignet med romance scam. Her opretter scammeren også en falsk profil, og bruger nogle smukke profilbilleder af personer, som absolut ikke er dem selv. De indleder samtaler med mange mænd, og vil gerne have samtale over på en anden platform hurtigst muligt – eksempelvis WhatsApp eller lignende.

Her vil samtalen hurtigt blive ledt over på noget seksuelt. Scammeren vil sende et billede af en smuk og MEGET letpåklædt kvinde, som forsøg på at indlede en samtale af seksuel karakter. De vil efterspørge dig at sende nøgenbilleder af dig selv, hvori dit ansigt er med på billedet også. De sender selv nogle billeder også af nøgne kvinder, oftest den samme, for at fremstå troværdig.

Inden dette gøres, vil de dog spørge efter dine sociale medier konto, eksempelvis Facebook eller Instagram. Du finder snart ud af hvorfor.

Når du så har afsendt seksuelle billeder af dig selv, vil de afsløre sig selv som værende en mand, og kræve penge af dig. Hvis du ikke gør, så sender de dine nøgenbilleder til familie og venner på netop Facebook eller Instagram. Hvis du sender dem penge, vil de ikke sende dem…men hvordan kan man lige stole på sådan en snydepels?

I dette tilfælde kan du med fordel blokere dem lige med det samme, og fjerne al kontakt til dem – lige med det samme!

Du har ingen garanti for, at de vil lade dig være, hvis du sender dem penge. Hvorfor skulle de stoppe, når de ved, at du har penge og er villig til at sende dem? Det kan måske virke fristende, at få dem stoppet, ved at sende penge…men det gør det højst sandsynligt ikke.

Hvis du blokerer dem, så vil de højst sandsynligt glemme dig, og gå videre til næste offer. De gider ikke spilde deres tid på at sende dine billeder til andre personer – det får de intet ud af. Det bruges udelukkende til afpresning.

Dem, der vil lokke dig til en anden online dating side

Dette scam er nok ikke dét, der vil efterlade dig med de største ar på sjælen. Ikke desto mindre er det enormt irriterende, og naturligvis et total spild af tid. Formålet med dette scam er simpelt: De vil have dig til at oprette en profil på en anden datingside, og fortsætte kontakten derinde. Hva’ i alverden får de ud af det, tænker du?

Det kan være, at de arbejder for den anden hjemmeside. Højst sandsynligt får de dog en %-vis kommission, hvis du klikker på deres link, og registrerer en bruger og/eller købet et medlemskab herinde.

Processen foregår ofte således: I får kontakt med hinanden, og der foregår en eller anden form for dialog. Scammeren fortæller, at de ikke er så gode til engelsk, og har en ven eller veninde, der hjælper dem med at oversætte, og skrive brevet. Det hele går fint, og dialogen er underholdende – lige pludselig kan deres ven/veninde ikke hjælpe længere. De har dog en fantastisk idé; du kan bare oprette dig via dette link, fordi denne nye online datingside har et meget bedre system til at oversætte beskeder. Belejligt, ikke?

Udnyttelse af dine personlige oplysninger

Dette er også ganske udbredt, og kan have enorme konsekvenser for offeret, hvis det lykkes. Scammers vil opbygge en form for forhold med offeret via en online datingside, hvor de gradvist (og måske uden offerets viden) vil prøve at få fat i så mange personlige oplysninger som muligt.

Afhængig af hvor mange oplysninger de lykkes med at få, kan de benyttes til forskellige ting. Det kan eksempel være, at de kan bruges til at oprette forskellige former for lån, eller oprettelse af kassekreditter, bestiling af varer på nettet og lignende. Husk altid, at holde dine personlige oplysninger for dig selv – såsom kreditkort informationer, bankinformationer, dit CPR nummer, dit telefon nummer og så fremdeles. Det har en oprigtig kvindelig datingside bruger ingen grund til at spørge efter!

Undgå scammers og hav succes med online dating

Hvis man er i stand til at identificere scammers effektivt, og blokere dem ligeledes, er online dating (og især international online dating) en fantastisk oplevelse. Man kan møde kvinder og mænd fra hele verden, som også leder efter en kæreste fra udlandet..måske dig?

Det kan være enormt berigende at lære mennesker fra fjerne områder at kende. Især at lære om deres kultur, hvordan tingene fungerer i dagligdagen, og hvilke fordele/ulemper der er ved at bo i det pågældende land. Hvis det derudover lykkes at falde for en person fra et andet land, og vil besøge vedkommende – så er det jo også et kæmpe eventyr!

Nu har du i denne artikel lært en hel del om nogle af de mest almindelige scams. Hold øje og vær opmærksom, og tag handling, hvis du møder en scammer. Anmeld og bloker vedkommende, så de lader dig være i fred. Herunder får du nogle af de mest almindelige røde flag, som du med fordel kan holde skarpt øje med:

  • Virker det for godt til at være sandt?

Er du i kontakt med en 18årig smuk kvinde, som giver udtryk for, at hun bare elsker dig – en voksen mand i 50erne? Det kan godt være, at det er sandt. Realiteten er dog, at hun sandsynligvis udelukkende er interesseret i dine penge, eller er en scammer/snyder.

  • Vil de gerne have dig over på en anden app meget hurtigt?

Langt de fleste scammers vil fortsætte kommunikationen udenfor den pågældende online datingside så hurtigt som muligt. Da hjemmesiderne aktivt bekæmper scammers, vil deres profil uundgåeligt blive slettet på et tidspunkt, og deres “arbejde” vil være spildt. Derfor vil de gerne have dig med over på WhatsApp, Skype eller andre beskedtjenester. Hvis de udelukkende havde rent mel i posen, hvorfor skulle de ikke bare fortsætte kommunikationen på online dating hjemmesiden?

  • Er de blevet forelsket i dig efter 10 beskeder?

Det er også et stort, rødt flag. Scammers vil erklære deres kærlighed ekstremt hurtigt, sammenlignet med almindelige brugere. Stil dig selv spørgsmålet: Er denne, smukke kvinde blevet forelsket i dig, efter I har udvekslet få beskeder – eller måske har snakket i telefon et par gange? Er det realistisk, det der foregår?

  • Er de blevet forelsket i dig efter 10 beskeder?

Det er også et stort, rødt flag. Scammers vil erklære deres kærlighed ekstremt hurtigt, sammenlignet med almindelige brugere. Stil dig selv spørgsmålet: Er denne, smukke kvinde blevet forelsket i dig, efter I har udvekslet få beskeder – eller måske har snakket i telefon et par gange? Er det realistisk, det der foregår?

  • Svarer de ikke rigtig på dine spørgsmål?

Scammers har gang i mange samtaler på een gang. Hvis du derfor bemærker, at de ikke rigtig svarer på dine spørgsmål, og fortsætter med at stille deres egne, er der noget galt. En ganske almindelig online datingside bruger svarer naturligvis på spørgsmål, hvis de bliver stillet af en person, som man har en samtale i gang med.

Jeg håber inderligt, at du kunne bruge noget af denne information, til et eller andet. Jeg håber naturligvis også, at du ikke er blevet scammet eller forsøgt – men det sker desværre. Har du en historie, eller en scam metode, som du mener kunne bidrage til denne side? Så hører jeg meget gerne fra dig på hej@findkaerlighed.dk – på forhånd tak.

Skulle du have lyst til at læse noget mere, kan jeg anbefale en anmeldelse af den international datingside InternationalCupid, anbefalinger til hvor du møder Baltiske kvinder eller hvordan man på bedst mulig vis påbegynder Afro Dating.

 

I

2142+ online

MEGET og MANGE aktive Slaviske kvinder
EKSTREM nem, hurtig og effektiv registrering
Smukke kvinder med masser af lækre profilbilleder
Kan benytte gratis og betalt