Hvad laver man på første date? → 5 gode idéer

by | Bloggen, Find Kærligheden

Første Date – hvad skal man lave og snakke om?

For langt de fleste almindelige mennesker er første date altid nervepirrende. Man er nervøs, og stiller måske sig selv spørgsmål som; hvad skal man lave? Hvilke samtaleemner skal vi igennem? Skal den være perfekt?

Uanset hvad du er i tvivl om på forhånd, så tag den med ro. Alene dét, at du er nervøs og vil være forberedt betyder, at du er interesseret på forhånd, og det skal skam nok gå. Hvis du ingen idé har om hvad I skal lave, så får du her på siden nogle tips og inspiration, som du kan benytte dig af.

Hvis du spørger mig, så er det slet ikke aktiviteten på førte date, som er det vigtigste. Det vigtigste er, uanset hvad I laver, at det skal skabe gode eller rolige rammer/omgivelser, så I kan lære hinanden bedre at kende. Dette er trods alt hele idéen med en første date. Man kan sagtens lave fysiske aktiviteter af den ene eller anden form – dog kan det være svært at vide på forhånd, om din date overhovedet er interesseret i noget lignende. Derfor er rigtig mange første dates en kaffedate, en date med noget god mad eller et par drinks.

Læn dig tilbage, og sug inspiration til dig med nedenstående 5 tips til hvad man kan lave på første date.

 

I

509+ online

Datingside til alle aldre
En af de aller største datingsider i hele Danmark
Rigtig mange senior medlemmer registreret
Kan benytte gratis og betalt

En gåtur i naturrigt miljø på første date skaber åbenhed

Som nævnt foroven, så skal der på første date skabes rammer, der tillader åben og naturlig samtale; man skal lære hinanden og kende – og se om der er grundlag for næste date. Langt de fleste mennesker elsker naturen og alt dét, som den byder på. Det er derfor oplagt at tage en kort gåtur i en skov, på stranden, i en park eller lignende, som aktivitet på første date. Hvis der er stemning for det, kan man jo altid lige tage hen på den nærmeste kaffebar, og få sig en kop varm kaffe eller te.

Udover at naturen er beroligende for os som menneske, så giver roen omkring sig også tid til at fordybe sig i nogle samtaler, uden at man på “konfronterende” vis sidder lige overfor hinanden, med blikket dybt i hinandens øjne. Det giver frirum, og der er plads til adskillige pauser, uden at nogen behøver sige noget. Det kan også være, at I får øje på noget vildt dyreliv eller lignende, som kan skabe en fælles og gældelig oplevelse, som I kan huske tilbage på og eventuelt joke med.

Uanset om det er vinter eller sommer, kan man tage sig en gåtur på første date. Det handler udelukkende om den rette påklædning – og hvem ved, det kan jo være I holder i hånden inden gåturen er slut 😉

Book tid til en aktivitet, som I efterfølgende kan snakke om

Afhængigt af hvor I bor og hvor den første date skal afholdes, så er der altid en eller anden form for aktivitet, som man kan booke på forhånd. Her får du lige remset nogle hurtige tips til aktiviteter:

– Minigolf

– Teaterforestilling eller event i kulturhus

– Se en film i biografen

– Tage en tur i zoologisk have eller lignende

– Deltage i et hold med f.eks. madlavning, keramik formeri, maling

– Tage på museum, lokal udstilling et galleri

– Gå til et stand-up show

– Gå på lokal sightseeing

 

Mulighederne er nærmest uendelig, og du kan bruge disse punkter som inspiration. Det afhænger jo fuldstændig af, om I kender hinanden i forvejen, eller skal på blind date. Hvis I kender hinanden en smule i forvejen, har du måske en lidt bedre idé om, hvad din kommende date kan lide. Hvis ikke, så kan det måske anbefales at holde daten på et mere stille og roligt niveau – og ikke starte ud med go-kart ræs efterfulgt af speedboat racing, eller en tur på klatrevæg.

Første date fyldt med aktivitet og adrenalin

Hvis I kender hinanden bare lidt på forhånd, og ved at I begge er sprængfyldt med energi, kan en adrenalin-spækket første date måske være noget for jer. Der findes rigtig mange forskellige ting man kan lave, hvis man vil på en aktiv første date – og det kan eksempelvis også inkludere en form for sport, eller bare en aktivitet, hvor det fysiske er i hovedsædet..og naturligvis dét, at I skal lære hinanden bedre at kende.

Hvis du er på udkig efter en adrenalinfyldt første date, så får du her nogle forslag til ting, I kan lave. Jeg vil dog anbefale dig, at finde ud af om din kommende date vil finde sådan noget interessant. Hvis din date er meget mere til sofa-hygge og en tur på museum, er det ikke sikkert, der vil komme flere dates efter dette. 🙂

– Ræs på gokart bane

– Speedboat

– Lej en robåd

– Date på SUP-boards iført våddragt

– En tur på en klatrebane

– Cykeltur, løbetur eller lignende

– Book en lokal dykkertur

– Bungyjump eller en guided tur i faldskærm

– En tur på rulleskøjter eller løbehjul rundt i gaderne

 

Til den aktive første date findes der utallige af aktiviteter, man kan lave, hvor man også har mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Efter jeres aktivitet(er), kan I jo altid tage ud og spise noget mad, drikke en kop kaffe eller måske besøge den lokale vinbar.

Jeres indledende forhold dikterer den første date

Mennesker har mange forskellige præferencer, til hvad de kan lide og lave – og det gælder også på den første date. Som nævnt tidligere, hvis du kender din date på forhånd, har du nok en bedre idé om hvad I skal lave, end hvis I slet ikke kender hinanden. 

Det kan også være I skal holde Jeres første date over internettet. Mange danskere møder hvert år eksempelvis filippinske kvinder, eller påbegynder thai dating – og her er det jo svært, at lave noget fysisk på sin første date. Det kan dog være rigtig sjovt, og en fantastisk måde at lære hinanden bedre at kende, hvis man afholder sin første date via webcamchat (med lyd, naturligvis). Her er der rig mulighed for at spille forskellige spil over internettet, og samtidig snakke frit og åbent med hinanden, uden noget pres. Man kan også sagtens nyde et glas vin, en kop kaffe eller lignende, og tage noget pænt tøj på. 

Det er enormt vigtigt, at den første date er positiv for begge parter. Det kan godt være, at du er vildt med at springe bungee-jump. Hvis din date er rædselsslagen for højder, vil det næppe sætte et godt indtryk, og det ville jo heller ikke være helt fair. Tilgengæld vil det heller ikke være fedt for dig, hvis du er en meget ekstrovert adrenalin junkie, og den første date foregår i en kaffebar med øredøvende stilhed. Det handler om at finde noget, som I begge kan lide, og som giver Jer begge en god oplevelse…og forhåbentlig lyst til at gå på en ny date, hvis I har en god kemi sammen.

Første date hos ham, mig eller hende?

Det kan måske virker som en snu idé, at afholde første date hos dig selv, eller hos din date. Det kan også sagtens være en god idé, hvis I begge er klar på, at involvere en vis form for intimitet lige fra begyndelsen. Ikke intimitet som i at I nødvendigvis skal kysse og knalde løs – intimiteten består i, at I er hjemme hos en af Jer selv. Hjemmet er det sted, hvor man finder tryghed og får den bedste afslapning. Hvad nu hvis daten går dårligt? Hvornår er daten færdig, og kan man bede sin date om at gå hjem, fordi nu vil man gerne være alene? Er det mere indbydende til at have sex på første date, hvis det foregår i ens eget hjem?

Der kan være mange argumenter både for og imod, om første date skal foregå hos ham, eller hos hende. Uanset hvad, så er det afgørende, at I lærer hinanden at kende – som jo er idéen med at tage på date i det hele taget. Hvis I begge er indforstået med, at det skal foregå hjemme hos en af Jer, er det jo helt fint. Føler du dig ikke helt tryg ved, at det skulle foregå hos dig? Så skal det ikke foregå hos dig, og et offentligt sted ville være oplagt.

Der findes også masser af fordele, ved at holde sin første date i hjemmet. Værten kender jo sit hjem til mindste detalje, og kan formentlig lave noget god mad, en god kop kaffe, te eller måske skænke en vin op fra vinskabet. Der kan skam også være en hel del tryghed i, at den første date foregår hjemme hos en selv. Den eneste der kan svare på, om det er en god idé eller ej, er dig og eventuelt din kommende date.

 

Jeg håber, at du kunne bruge nogle af mine første-date tips til noget. Om end ikke andet til inspiration, så håber jeg, at du kan drage en form for nytte af det. Hvis du ønsker at læse mere af vores indhold her på FIndKaerlighed, så kan jeg også anbefale at læse mere om afro dating, russisk dating eller måske en anmeldelse af den internationale datingside InternationalCupid.